torstai 2. huhtikuuta 2009

Vielä yksi

Tänä keväänä ennen harjoittelua edessä on vielä yksi tentti; aikuisen sisätautihoitotyö, AISI. Aisi on ollut todella mukava opintokokonaisuus, ja harvinaista kyllä, musta tuntuu, että mulle on todella opetettu jotain. Ei tarvitse lukea kaikkea kirjasta kuin uutta tietoa, vaan oikeasti osaa ja muistaa jotain. Tästä on kiittäminen kahta AISIn loistavaa opettajaa, jotka todella osasivat asiansa ja osasivat opettaa. Ei edes ahdista niin pahasti huominen tentti, ja se, että luettavaa riittää, kun tuntuu, että labroista, luennoista, jopa tutoriaaleista on jäänyt niin paljon käteen. Surullista kyllä, tälläistä tunnetta en ole vielä kertaakaan kokenut koko hurjan pitkän AMK-urani aikana.

Tänään pitää vielä saada kamat pakattua ja tiskit tiskattua, jotta voin huomenna istua autoon ja huristella rauhallisin mielin kohti kotia ja harjoittelua. Turkuun palaan pääsiäisenä tyhjentämään kämppäni ja sen jälkeen vielä toukokuun lopussa harjoittelua koskevaan palautekeskusteluun. Mitähän väliä munkaan palautteellani on, kun kukaan ei tiedä yhtään mitään paikasta, jonne olen menossa. Muutenkin ulkopaikkakunnille harjoitteluun meneviä on kohdeltu kuin toisen luokan kansalaisia. Eilisessä infossakaan paikoista ei osattu sanoa yhtään mitään.

Mun harjoittelua koskeva palautteeni tulee olemaan, että kaikkia opiskelijoita tulisi kohdella koulun puolesta samanarvoisesti- myös meitä ei-turkulaisia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittele kesälomallakin noita sun juttuja.

E- kirjoitti...

Osaatko suositella mitään kirjaa tai muuta vastaavaa, mikä auttaisi valmistautumaan sairaanhoitaja kolulutuksen pääsykokeisiin? Itse olen hakemassa nyt keväällä Turun ammattikorkeeseen kyseiselle alalle.

Anonyymi kirjoitti...

Niin älä unohda meitä lukijoita harjoittelun ja kesän aikana vaikka me ei aina jakseta kommentoida =) t. 40++

Piihonen kirjoitti...

Lupaan kirjoitella mahdollisimman usein, vaikka saattaa olla, että hieman hyydyn kun pää on niin täynnä uutta ja ihmeellistä...

E-lle en osaa suositelle mitään kirjaa, koska ainakaan niissä pääsykokeissa, joissa minä kävin, ei sellaisesta olisi ollut apua. Turun pääsykokeista tiedän, että siellä on myös ruotsin kielen osuus, joten kertaa hieman perusasioita, samoin kuin englannista ja matematiikasta. Ainakin Tampereella ryhmätilanteessa keskusteltiin ajankohtaisista asioista, joten lehtien seuraamisesta on aina hyötyä. Lisää vinkkejä löytyy Pääsykokeet 1ja 2 kirjoituksista. Onnea koitokseen!