maanantai 27. kesäkuuta 2011

Valmistumispäivä

Siitä on nyt tasan kuukausi, kun ajelin viimeisen kerran ammattikorkeakoululle. Aamun olin suorastaan vakuuttunut, että joku on mennyt pieleen, enkä saa todistusta. Joku olisi voinut nauttia matkasta ja iloita pitkään odotetun päivän saapumisesta, mutta minä valmistauduin vääjäämättömästi lähenevään häpeään siitä, etten saanutkaan todistusta.


Koulurakennus näytti entistäkin ankeammalta, kun sain vihdoin esitellä juhliin saapuneelle perheelleni tuon vanhan harmaan laatikon. Edes tänään se ei näyttänyt ylväältä, varsinkin kun koulussa veitettiin ihan tavallista perjantai päivää. Ensin pidettiin eräässä luokassa kaikille valmistuville sairaanhoitajille Sairaanhoitajaliiton tilaisuus, jossa vannoimme sairaanhoitajan valan ja saimme Sairaanhoitajaliiton jäsenmerkin. Yllätykseksini muitakin jännitti todistuksen saaminen, ilmeisesti koska koulun puolesta ei annettu minkäänlaista varmistusta asiasta jokunen muukin epäili valmistumistaan. Jonottaessani jäsenmerkkiä ajattelin, että otan yhden ja nautin siitä edes hetken ennen kuin se pitää palauttaa kun palaan häntä koipien välissä kotiin, edelleen opiskelijana. Yllätykseksemme koulu tarjosi myös lasilliset kuohuvaa kaikille valmistuville ja ylimääräiset jaettiin omaisille. Kilistimme yhdessä ja lähdimme seuraavaksi koulun jumppasaliin, jossa varsinainen juhlatilaisuus pidettiin. Tilaisuus alkoi musiikkiesityksellä ja koulutusjohtajan puheella. Kummastakaan en muista juuri mitään, koska meille oli laitettu paikat luokittain aakkosjärjestyksessä. Tajusin, että meidät kutsuttaisiin yksitellen hakemaan todistukset ja suunnittelin kuinka heittäytyisin polvilleni ja konttaisin pois kun nimeäni ei sanottaisikaan ja minä seisoisin siinä odottamassa.

Ensin todistukset jaettiin valmistuville röntgenhoitajille ja sitten sairaanhoitajille. Kun luokkamme nousi seisomaan todistustenjakoa varten sydämeni hakkasi. Mitä lähemmäs aakkosissa tultiin, sitä kovempaa se hakkasi. Kun nimeni oli seuraavana, olin suorastaan hämmästynyt kun kuulinkin nimeni. Loppujen lopuksi kaikkien meidän, joiden pitikin valmistua, nimet sanottiin ja seisoimme yhtenä ryppäänä muiden valmistuvien, opettajien ja omaisten edessä. Todistustus suorastaan poltti kädessäni ja vaivoin hillitsin itseni kurkistamasta. Vasta päästyäni takaisin paikalleni tarkistin, että siinä todella luki nimeni. Lopullisen varmuuden sain kun näin alimmaisen paperin, jossa luki, että Valvira on rekisteröinyt minut laillistettuna sairaanhoitajana. Helpotus oli suunnaton ja saatoin hymyillä.

Tulevasta Sairaanhoitajasta oli tullut sairaanhoitaja.

8 kommenttia:

tata kirjoitti...

Onnea oikeasti sairaanhoitajalle! :)

p.s. jatkuuko blogi jossain muodossa vai oliko tämä tässä?

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimät onnittelut hienoon ammattiin valmistumisen johdosta!!!! :)

Minuakin kiinnostaa blogin tulevaisuus. Ihana jos päivittäisit useammin. :)

Anska kirjoitti...

Hienosti välittyi tunnelmat valmistumistilaisuudesta :) Onnittelut valmiille sairaanhoitajalle! :)

Katri kirjoitti...

Mua kans kiinnostais tietää jatkuuko blogi? :) Itse opiskelen samaa alaa (lähihoitajaksi), olis kiva kuulla vielä enempi sunkin kokemuksia!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä sitä nyt ollaan, kaksi päivää orientoitumassa ja infoja kuuntelemassa käynyt tuleva sairaanhoitaja! Sain keväällä sinulta kipinän hakea kouluun, yllätyksekseni pääsin alle 10% turvin sisään ja nyt en malttaisi odottaa 'oikeiden' tuntien alkamista! :)

Olisi kyllä tosiaan mukava kuulla kuinka elämäsi kurkkusalaatti puvussa nykyään sujuu.. :)

-Melissa

Anonyymi kirjoitti...

Myisitkö opiskeluaikana hankkimat kirjasi? :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipas jännä lukea että jollain on ollut täsmälleen samoja fiiliksiä valmistumisen suhteen kuin itselläni! Huomenna on se suuri päivä ja jännittää! :)

Paljon onnea valmistumisesta ja tsemppiä tulevaisuuden suunnitelmien kanssa!

- Sairaanhoitajaopiskelija (Viimeistä päivää!)

Anonyymi kirjoitti...

Luen aina tään postauksen, kun meinaa opiskelu tuskastuttaa ja motivaatio olla hukassa. Kyllä taas jaksaa odottaa valmistumista (kolmen vuoden päässä)! :D

-Sh-opisk.