maanantai 23. helmikuuta 2009

Suoraan asiaan

Tänään palasin reilun viikon kestäneeltä lomaltani ja koulussa ei minkäänlaista pehmeää laskua opiskelijoille suotu. Aamulla pääsimme heti sisätautien maailmaan keuhkoembolian ja keuhkoahtauman myötä. Päivä jatkui neljän tunnin rupeamalla sisätautien ja farmakologian lääkäriluennoilla. Epäilin hieman, että tunneista suuri osa vietettäisiin hämmentynnyksen ilmapiirissä, ymmärtämättä mitä luennoilla puhuttaisiin. Onnekseni sain todeta olevani väärässä, koska tämän päivän luennot olivat paitsi hyvinkin ymmärrettäviä, myös äärimmäisen kiinnostavia. Puhuessamme mm. aivo- ja sydäninfarkteista, ateroskleroosista ja verenpainetaudista tuli tunne, että olemme vihdoin päässeet asiaan.

Totta kai opiskelujen alussa käydyt jutut olivat yhtä tärkeitä, mutta nyt vasta, toisena vuonna päästään konkreettisesti sairauksiin ja niiden hoitoon. Tuntuu, että nyt ihan tosissaan täytyy lukea, että pystyy sisäistämään tämän kaiken. Harmi vaan, että juuri ostamani yli 60:n euron Sisätautien, kirurgisten sairauksien ja syöpätautien hoitotyö -kirja, ei ole lääketieteellisiltä tiedoiltaan riittävä tällä kurssilla. Jostain pitäisi nyt siis hommata Sisätaudit niminen kirja, yli 50 euroa. Voisihan sen jättää ostamatta, yrittää pärjätä ilman tai lainata, mutta mahdollista suuntautumista silmällä pitäen kirja voisi olla hyvä hankkia. Kai se on vaan raaskittava, vaikka ajattelin säästää varojani huomenna alkavan mielenterveyden opintojen kirjallisuuteen. Pöh, on se kallista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vilkaise www.booky.fi; siellä on juuri avattu 'Vihreiden kirjojen kauppa', jospa saat sisätautien kirjan sieltä hiukan halvemmalla. Itse pärjäsin sisätautien tentissä ilman ko kirjaa, luin netistä tavallisimpien sairauksien oireet ja hoidot, mutta voihan olla niin, että eri luennoitsijat vaativat eri asioita. Tsemppiä! T.40+

Piihonen kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

P.s. Mukava huomata, ettet ole lakannut lukemista koulukiireidenkään keskellä :)