tiistai 13. lokakuuta 2009

Äänestys

Päätinpä ura-pohdintojeni jälkitunnelmissa rykäistä kokoon vielä pienen kyselyn. Haluaisin tietää onko kaikilla muilla selvät sävelet ja suunnitelmat selvillä, vai onko hämmentyneitä kenties muita. Kertokaahan siis, joko tiedätte mihin suuntaudutte?
Koittakaa siis löytää vaihtoehdoista kuvaavin, ja kirjailkaahan postauksen kommenteihin ajatuksianne aiheesta.
Äänestyksen löydät sivun oikeasta reunasta blogiarkiston alta.

P.s Ei ole väliä kauanko olet opiskellut, oletko tuleva sairaanhoitaja tai kenties lähihoitaja, tai vielä vasta alasta haaveileva!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Omalla kohdalla valinta ei enää tässä vaiheessa tule olemaan vaikea, opiskelen ensimmäistä vuotta kätilöksi! :)

Fanny kirjoitti...

Suuntautuminen on siinä mielessä selvillä, että haluan kätilöksi. En kuitenkaan ole vielä ihan varma missä haluan toimia; salissa vai lapsivuodeosastolla. Toisaalta haluaisin olla siellä äksönipaikalla, toisaalta taas laktivistina toivoisin pääseväni vaikuttamaan imetyksen ensihetkiin, ja se onnistuu lapsivuodeosastolla parhaiten. Kaikkein ideaalein tilanne (ainakin nyt mietittynä) olisi se, että kiertäisin sekä salissa että lapsivuodeosastolla.

Aika näyttää, kuinka käy.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen tekemässä uranvaihdon ensi keväänä(tietenkin sillä edellytyksellä, että opiskelupaikka amkista aukeaa). Yliopisto-opiskelu jää kandiin, enkä aio suorittaa tutkintoani maisteriin saakka, vaan mielummin siirryn amkiin sairaanhoitajaksi opiskelemaan. Selvää minulle on se, että haluan tehdä lasten kanssa töitä, mutta kätilöys ei minua niinkään kiinnosta vaan enemmän esim. pitkäaikaissairaiden lasten hoito.
Lasten kanssa tehnyt aiemmin jo paljon töitä, ja nautin siitä erittäin paljon.
Mutta sitten toisaalta kukas sitä tietää vaikka myöhemmin sitten vielä kätilönkin paperit nappais?
anna.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä opiskelen lähihoitajaksi. Jouluna olisi valmistuminen, mutta jään ens kuun alussa äitiyslomalle, joten valmistuminen siirtyy vähintään vuodella. Tarkoituksena olisi lähteä kätilöksi opiskelemaan kunhan lähihoitajaks valmistun :) oon haaveillut jo lukiosta asti kätilön ammatista ja se on toiminut miulla motivaattorina koko näiden lähihoitajaopintojen ajan. Kätilötyössä on jotain sellaista, mitä en välttämättä osa edes kuvailla mikä kiehtoo. Kaitpa se on juuri se, että pääsee näkemään uuden elämän alun, en tiiä :) Mutta innolla odotan, että pääsisin opiskelemaan, sen näkee sitten, että erikositunko lapsivuodeosastolle vaiko sit synnärille :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah, vastasin että olen tiennyt alusta asti ja nyt sitten kun luin kommentteja, niin enhän oikeastaan olekaan.

Kätilöksi aloin opiskella, joten siinä mielessä valinnanvaikeutta ei ole. Mutta se, että onko työkenttänä synnytyssali, lapsivuodeosasto, prenataaliosasto vai kenties naistentaudit tai naisten syöpätaudit... Ei mitään haisua, kun ei ole päässyt oikeastaan muuta kuin syöpätauteja ja himpun naistentauteja näkemään. Alkuun tuntuisi varmaan parhaimmalta päästä kiertämään vähän kaikkea. Jos samantien sujahtaa vain yhteen osa-alueeseen niin ainakin minä pelkäisin laajemman ammattitaidon rapautumista.

Piihonen kirjoitti...

Kiitos kaikille tähän mennessä kommentoijille! Tosi paljon on tulevia kätilöitä näemmä ;)
Kertokaahan hoitotyön opiskelijatkin, mitä teistä tulee(tai ei tule).

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tosi mielenkiintoinen blogi sulla! :) Mä haen ens keväänä opiskelemaan sairaanhoitajaksi, ja unelma olis suuntautua perioperatiiviseen hoitotyöhön. Mutta unelmaa romutti tieto siitä, ettei täällä, mihin haen enää ole sitä suuntautumisvaihtoehtoa. Siinä meni päivä pilalle ja vähän enemmänki. En tiedä täysin tarkkaan, mikä siinä instrumenttihoitajan työssä niin kiehtoo, mutta lumoavan kuuloista se vaan on, joten unelma elää edelleen. Kysyisin, että mikä on sit lähellä sitä perioperatiivista hoitotyötä noista suuntautumisvaihtoehdoista?, kun en siitä unelmasta aio luopua, jos opiskelemaan pääsen. :) Onkohan mahdollista suunnitella opintoja niin, että ne tukis tota lopullista tavoitetta?