maanantai 26. lokakuuta 2009

Tuloksia

Pitkästä aikaa kasaamassani kyselyssä utelin tällä kertaa, joko muut tietävät, mihin suuntautuvat. Kysely oli vapaa kaikille tutkinnosta tai sen vaiheesta riippumatta. Kyselyyn vastasi tällä kertaa 19 viitseliästä. Kysymys kuului yksinkertaisesti: Joko tiedät mihin suuntaudut? Näin te vastasitte:

Jep, olen tiennyt alusta asti. Vastaajia 6, 31% kaikista vastaajista

Joo. Kai. Olen melkein varma. Vastaajia 4, 21% kaikista vastaajista.

Olen kahden vaiheilla. Vastaajia 2, 10% kaikista vastaajista.

Tiedän, mihin en ainakaan suuntaudu. Vastaajia 7, 36% kaikista vastaajista.

Tästä voinen päätellä, että täpärä enemmmistö on samoilla linjoilla kanssani.
Aika moni oli näemmä hyvin selvillä tulevasta suuntautumisestaan. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että saamieni kommenttien perusteella moni vaihtoehdon valinneista on kätilöopiskelija.

Ei siis mitään hätää. Kyllä tässä ehtii.
Kuriositeettina totean, että olen vastikään ohittanut opiskelujeni puolivälin. Iik.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sulla on
kivaa blogi. Minä luin kerralla melkein kaikki. Olen viittä vaille valmis lähihoitaja, ja kovasti kiinnostanut SH-ammatista. Olen ulkomaalainen ja vähän jännittä: pärjäisinkö minä AMK-ssa?? Mutta sinun bloogi vahvistaa päätökseni. Kiitos sinulle!

Triksiina kirjoitti...

H.S. tiesi kertoa, että olemme jo 3 päivää yli opintojemme puolivälistä ajallisesti.

Hurjaa!

Sofia90 kirjoitti...

Minunkin täytyy kiittää hienosta blogista. Itseä mietityttää, kuinka pärjäisin amk:ssa. Kuinka usein teillä on suullisia esitelmiä? Entä missä voi erikoistua niin, että pääsee lasten sairaanhoitajaksi?

Piihonen kirjoitti...

AMK:ssa pärjää kyllä, jos jaksaa itse ottaa vastuun opiskelustaan, koska kukaan ei huolehdi puolesta.
Opiskelu on varsin käytännönläheistä, vaikka valtava määrä teoriatietoa sairaanhoitajalta vaaditaankin. Tietysti opiskelu voi olla todella raskastakin, mutta ainakin itselleni ammattikorkeakoulu on ollut sopiva paikka.

Piihonen kirjoitti...

Sofia90: Meidän koulussa suullisia esitelmiä ei ole kovin paljon, muutama vuodessa.

Sairaanhoitajat eivät enää erikoistu, nykyisin puhutaan suuntautumisesta. Jokaisella koululla on omat alueensa, joihin heillä voi suuntautua, mikä käytännössä tarkoittaa perusopintojen päälle suuntaavia opintoja aiheesta ja viimeinen, suuntaava harjoittelu tapahtuu myös aiheen, tässä tapauksessa lasten, parissa. Kaikki siis valmistuvat saman arvoisiksi, nimikkeelle sairaanhoitaja, mutta he ovat suuntautuneet eri alueihin, joista sitten tietävät enemmän. Nimike "lasten sairaanhoitaja" yleensä tarkoittaa sairaanhoitajaa, joka on suuntautunut lapsiin, hänellä ei siis ole mitään erikoisnimikettä.

On hyvä muistaa, että useimmat erikoisalat ovat kuitenkin sellaisia, että käytännössä töihin pääsee, vaikka ei aihe-alueeseen olisi suuntautunutkaan.