maanantai 15. maaliskuuta 2010

Sisältää tuotesijoittelua

Perinteisen pitkän harjoittelun jälkeenkään en päässyt koulunpenkkejä kuluttamaan, vaan jatkoimme toisella harjoittelulla.Viides lukukausi jatkui yritystoiminnan harjoittelulla. Koulullamme toimii klinikka, jossa opiskelijat tarjoavat erilaisia enemmän ja vähemmän terveyteen liittyviä palveluita. Kaikki tuotto kuulemma menee klinikan pyörittämiseen, mikä sinänsä varmaan onkin ihan mahdollista, mutta epäilijöitäkin löytyy. Klinikalta saa mm. jalkahoidon 20 €/tunti jonka yhteydessä säärikarvojen poisto 15 €, tikkien poiston 5 €, rasvaprosentin mittauksen
3 € tai lääkeruiskeen annon 5 €. Kaksikymppisellä saa myös terveystarkastutksen, johon kuuluu:

-Verenpaine ja pulssi
-Verensokeri
-Hemoglobiini
-Kokonaiskolesteroli
-Rasvaprosentti
-Näön- ja kuulon mittaus
-Terveysohjaus

Myös erinäistä kerhotoimintaa järjestetään: valittavina on kaksi erilaista laihdutusryhmää, ensiapukurssi ala-asteikäisille, tietokone ja kännykkä tutuksi -kurssi ja terveyskoulu lapsille, kukin 30 euroa/10 kertaa/henkilö. Teemme myös kotikäyntyntejä, joilla mm. ulkoilutamme vanhuksia.

Jottei teksti vallan lipsahtaisi mainoksen puolelle, on pakko tuoda esiin muutama keskustelua, ehkä jopa närää herättänyt kohta.
1. Me emme ole jalkahoitajia, eikä meille ole opetettu jalkahoitoa. Esimerkiksi diabeetikon jalkojen ronkkimisen jättäisin mieluusti hommaan koulutetulle, haavojen ym. välttämiseksi. Lisää daibeetikon jalkojen hoidosta voit lukea täältä.
2. Tuntuu väärältä ottaa mummoilta verenpaineen mittauksesta euro, kun terveyskeskuksissa sen voi tehdä ilmaiseksi.
3.Minulla ei ole lupaa antaa lääkeruisketta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, eikä varmaan ole 20 vuotta sitten hoitotyöstä poistuneilla opettajillakaan. Meilläpäin lääke kuin lääke vaatii käsittelijältään jonkinlaisen lääkeluvan.
4. Miten opiskelija osaa antaa riittävää terveysohjausta? Sairaanhoitajalle tärkeä taito jota on hyvä harjoitella, mutta kun ohjausta ei seuraa opettaja, onko se silloin oikeasti luotettavaa?

Onneksi, tämä harjoittelu on sentään tavallista lyhyempi, vain neljä viikkoa. Toistaiseksi on kyllä ollut ihan mukavaa, mutta painaessaan Omronin ON-nappia, miettii hiljaa mielessään, että ihanko tosissaan me opitaan tässä jotain kokonaan uutta?

2 kommenttia:

Aquila kirjoitti...

Kuulostaa kyllä tosiaan vähän hassulta olla tuollaisessa paikassa harjoittelussa, vaikka se varmaan onkin ihan leppoisaa. Työtehtävät kuulostavat aika yksipuolisilta, ja varsinkin jos opettaja ei ole seuraamassa esimerkiksi terveysneuvonnan antamista, miten siitä voi oppia mitään? Nuo toimenpiteet mitä te tuolla teette on kuitenkin niin perusjuttuja, että ne oppii nopeasti jossain kunnon harjoittelupaikassa muiden vaativampien hommien ohella.

Piihonen kirjoitti...

Niimpä. Toimenpiteiden puolesta harjoittelu olisi voinut olla jo aika päivää sitten, ei 3. vuonna!
Niinhän ne sanoo, että yrittäjyyttä tässä harjoitellaan. Aika huono konsepti meillä kuitenkin on, kun ei voittoakaan (muka) tehdä..