keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Motivaation uusi pohja

Kesä sitten tuli ja meni. Myös omaksi pettymyksekseni en saanut yhtä ainutta tekstiä aikaiseksi. Lupaan parantaa tapani. Ja lupaan kursia kasaan pitkän tekstin tunnelmistani ensimmäistä kertaa sairaanhoitajansijaisena. Myöhemmin.

Koulu alkoi maanantaina. Kävellessäni koulun ovia kohti, vatsassa muljahti ikävämmin kuin koskaan kouluun palatessa. Vaati kaiken tahdon voimani, etten vain kääntynyt kannoillani ja lähtenyt kotiin. Ihan kuin en olisi pois ollutkaan. Jos sellainen pikku juttu kuin opinnäytetyö olisi jo purkissa seminaareineen kaikkineen, viimeinen vuosi maistuisi varmasti ihan hyvältä, uskailtaisiko sanoa jopa nostalgiselta. Vaan ei. Mistä sitä tietää, jos en valmistukaan toukokuussa. Epäilyksen siemen tuntuu kytevän muissakin. En ole ainoa, joka liittää lauseen "valmistun toukokuussa" eteen sanan "jos."

Olen antanut itselleni luvan ottaa tämän viikon rauhallisemmin, alan ensi viikolla sitten tosissani muistelemaan, miten tätä koulua nyt käytiinkään. Onneksi viikko päätty jo torstaina ja palaan Turkuun vasta tiistaina. Onpahan edes vähän pehmeämpi lasku opiskelun todellisuuteen.

5 kommenttia:

A kirjoitti...

Tsemppiä viimeiseen vuoteen!

Mulla kätilön opintoja jäljellä 1,5v ja eilen törmäsin harjoittelujuttuja laskeskellessani rajuun yllätykseen. Tähän asti olen kuvitellut, että normaalitahtia edetessä valmistuisi helposti ajallaan. 3v on vedetty n. 65op/v ja mitään rästejä ei ole jäänyt, vähän ylimääräistä olen tehnyt joka vuosi. Viimeinen 1,5v koostuu lähinnä vain harjoittelusta ja ne pitäisi saada osumaan totaalisen nappiin ilman taukoviikkoja ja päästä kesäksikin paikkaan josta saa harjoitustunteja. Muuten näyttää epätoivoiselta tuo ajallaan valmistuminen. Kuinka tällainen on mahdollista?!?! (sori vuodatus :D)

tata kirjoitti...

Teitkö kesän sh:n hommia? Tsemppiä alkavaan syksyyn!

p.s. mielenkiintonen blogi! Luin muutamassa päivässä jutut läpi :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ensiksi, kiitos innostavasta blogista. Kuin edellinen kommentoija, olen lukenut sen muutamassa illassa läpi.

En ole aiemmin seurannut blogeja saati sitten kommentoinut, joten en tiedä olisiko tällekkin jokin parempi paikka jossain muualla, mutta :

Olen hakemassa nyt syksyn haussa Tamk in opiskelemaan hoitoalaa enkä osaa päättää hakisinko sairaanhoitaja vai terveydenhoitajalinjalle. Osaako joku sanoa onko noilla käytännössä eroa muuta kuin th kestää sen 0,5v pidempään. Valitsisin tällä hetkellä sh linjan jos menisin tunteiden mukaan. Kuitenkin järki sanoo, että th linja olisi järkevämpi jos vuorotyö ei nappaakkaan ja töiden suhteen mahdollisuudet olisivat laajemmat koska voisi hakea kumpiakin töitä. Kumpikin kiinnostaa. Mietityttää kuitenkin, että saanko th linjalla yhtä pätevän ja laajan opetuksen sh töistä kuin sh-linjalla? Onko harjoittelut samat? Entä jos valitsen sh linjan ja sitten kuitenkin haluaisin terveydenhoitajaksi. Onko jatkokoulutukseen helppo päästä ja kestääkö se siinäkin tapauksessa vain sen 0,5v?

Kiitos ja voimia syksyyn!

Carita kirjoitti...

Kuten myös moni muukin täällä, myönnän itsekkin lukeneeni blogisi parissa päivässä läpi kokonaan, ja innolla odotan lisää! =)

Haen syksyn haussa Sh-koulutukseen metropoliaan ensisijaisesti ja siitä toivon (siis kun pääsen sisään) valmistuttuani jatkavani kätilöksi. Tällä hetkellä harmikseni ei pisteet riitä edes pääsykokeisiin kätilön koulutusohjelmaan..

A kirjoitti...

Anonyymi: Minäpä kirjoittelen omia näkemyksiäni asiasta. Opiskelen siis itse kätilöksi. Meillä kaikilla kolmellahan (sh, th, klö) karkeasti sanottuna ensimmäinen 3v on samaa. Sairaanhoitajana sitten suuntaudut johonkin osa-alueeseen, terveydenhoitajana käyt terkkareille kuuluvat pätkät (he eivät taida suuntaavissaan enää pahemmin sairaalassa käydä vaan ovat työterveyshuollossa, neuvoloissa jne). Sanoisin, että th:na et saa yhtä pätevää koulutusta sairaalassa työskentelystä, kuin mitä saat sh-koulutuksessa.

Kannattaa myös ajatella siltä kantilta, että nuo terveydenhoitajien päivätyöt ovat hyvin haluttuja ja niihin voi olla vaikea päästä. Voi siis olla, että et pääsisi kuitenkaan ainakaan heti tekemään th:n töitä. Olin viime kesän töissä keskolassa ja siellä oli useampi terveydenhoitaja töissä/kesätöissä myös. Että paljon se tietenkin on itsestä kiinni terveydenhoitajanakin sitten, että minkälaiseen ympäristöön hakeutuu töihin. Joutuuhan sitä joka osaston touhuihin perehtymään kuitenkin aina erikseen, niin en nyt sinäänsä näe, että jossain lasten puolella olisi sen heikompi olla th:n töissä sairaalassakaan. Johonkin kirran hommiin tms. voi sitten olla eri juttu ja vaatia enemmän omaa aktiivisuutta.

Tuo jatkokoulutuksen kesto sh:sta th:ksi riippuu varmasti paljon koulusta, että miten ovat järjestäneet. Mutta valmiina sh:nahan sinun tarvitsee sitten käydä vain nuo terveydenhoitajien suuntaavat opinnot.

Tulipas varsinainen kilometripostaus. :D