tiistai 25. toukokuuta 2010

Suuntautuminen

Ajattelin pitkästä aikaa herätellä teitä kyselyllä. En muista olenko vaahdonnut asiasta täällä, en varmaankaan, mutta faktahan on, että meidän koulussa eivät sairaanhoitajat suuntaudu mihinkään. Me käymme syventävissä opinnoissa uudestaan isot kokonaisuudet, kuten sisätaudit, teho ja ensihoito tai perioperatiivinen hoitotyö, syventävältä kannalta. Sanomattakin taitaa olla selvää, että en tykkää. Olisi kivempi keskittyä johonkin juttuun täysin, eikä kaikkiin vähän.

Mitenkäs teillä, suuntaudutteko? Mitä mieltä olet yleensä suuntautumisesta, turhaa vai tarpeellista? Oletko tyytyväinen koulunne systeemiin tässä asiassa?

Sana on vapaa, opiskelitte sitten AMK:ssa tai ammattikoulussa. Äänestyksen löydät oikealta.

7 kommenttia:

HH kirjoitti...

Suuntaudutaan. Olisi kivempaa, jos ehtisi tehdä kaikki harjoittelut ennen valintaa. Mutta ilmeisesti nyt on niin, että valinnat täytyy tehdä vuotta aiemmin. Ilmeisesti niitä voi korjata vielä jossain vaiheessa, mutta en tiedä. Lapset kiinnostaa, mutta kun ei yhtään tiedä, minkälaista lasten osastolla on! Tietäisi vielä mitä valinnaisia opintojaksoja kannattaa ottaa.

Emmi kirjoitti...

Meilläkään ei suuntauduta, mutta taidetaankin olla samassa puljussa. Minäkin siis TuAMKissa, mutta en Turussa :) Suuntautumista todellakin kaipaisin, koska se syventäisi omaa osaamista juuri sille tietylle osa-alueelle.

manme kirjoitti...

Hei!
Aikoinani itsekin suuntauduin aikuisten hoitotyöhön (joissakin paikoissa kuulee nimitystä sisätauti-kirurginen). Tämä suuntautumisvaihtoehto tuntui juuri oikealta, koska se oli yleispätevä vähän kaikkeen.

Näin jo vähän aikaa sairaanhoitajana työskennelleenä voin sanoa, että ei sillä suuntautumisella ole niin suurta väliä, sillä valmistuminen ja sh-paperit antavat vasta sen valmiuden toimia sh:na, JA TYÖ OPETTAA. Itsekin kuvittelin, että kun olen valmistunut, niin sittenhän sitä jo osaa vaikka mitä. Mutta voin sanoa, että vasta töissä oltua sitä oppii vielä koko ajan uutta.

Eli se, mitä tässä yritän sanoa, on että opiskelu antaa perusvalmiuden sairaanhoitajan työhön, ja valmistumisen jälkeen "opiskelu" jatkuu... Älä ota paineita suuntautumisasian kanssa, löydät kyllä paikkasi sitten työelämästä, kun sen aika tulee!

Anska kirjoitti...

Hei!

Oon lukenut blogiasi ahkerasti viime vuoden lopulta alkaen ja saanut siitä itsekin intoa hakea sairaanhoitajaksi opiskelemaan. Kiitokset hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista siis! :) Ilmoittauduin lukijaksesi :)

Anonyymi kirjoitti...

Nice fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

Caroirinja kirjoitti...

Hei!
Eksyin blogiisi kun etsin tietoa sairaanhoitajaksi opiskelemisesta ja nyt olen muutaman päivän sisällä lukenut kaikki tekstit blogistasi ja varmistunut että minäkin haluan sairaanhoitajaksi. Olen jo lähihoitaja ja halunnut pitkään jo kehittää itseäni löytämättä kuitenkaan sellaista jatkomahdollisuutta joka kiinnostaisi todella paljon. Kiitos ihanasta blogistasi, jonka kautta tajusin haluavani tehdä juuri sairaanhoitajan töitä :)

jatka samaan malliin :)

Piihonen kirjoitti...

Tottahan se on, että työ opettaa, mutta olisi se silti kiva viettää viimeinen vuosi sellaisen aiheen parissa, joka oikeasti kiinnostaa. Itse en oikein jaksa enää innostua mielenterveys- ja päihetyöstä sen enempää kuin perioperatiivisestakaan hoitotyöstä.
Kiitokset kaikille kommenteista, erityisesti Irinjalle ja Anskalle. Tuollaiset kommentit muistuttavat siitä, miksi tätä blogia pidän! Onnea molemmille, mainio uravalinta ;)
Ja Emmille: toivottavasti teillä on siellä asiat paremmin, vaikka samaa firmaa ollaankin :)