maanantai 3. toukokuuta 2010

Jotain uutta

Blogin pitäminen on hauskaa, onhan tämäkin ollut pystyssä jo kaksi ja puoli vuotta. On ollut hetkiä, jolloin kirjoittaminen ei voisi vähempää kiinnostaa ja hetkiä, jolloin se on ollut henkireikä. Eikä pelkästään se kirjoittaminen, vaan kaikki se muu.

Kuten ulkoasun muuttaminen. Uskoisin, että teitä lukijoita nyppii ainakin yhtä paljon kuin minua saman ruiskun tuijottaminen, joten katson velvollisuudekseni vaihtaa kuvaa edes joskus. Niin tälläkin kertaa. Koko Tulevan Sairaanhoitajan historian aikaisista, ei-niin-mieluisista hetkistä kirkkaimpana mielessä ovat juuri ne hetket kun olen vääntänyt sivuille edes jotain uutta.

Ensinnäkin sen kuvan hakeminen tuottaa pään vaivaa. Sellainen, missä teksti on suunnilleen luettavissa, joka liittyisi aiheeseen jotenkin ja vieläpä näyttäisi kivalta. Kamalin vaihe on kuitenkin vasta edessä.

Varmaan jollekin ihan yksinkertaista, mutta allekirjoittaneelle otsikontaustan vääntäminen oikeaan kokoon on lievästi ilmaistuna helvetillistä. Aina se venyy väärään suuntaan, liikaa, sitten liian vähän. Blogger ei tässä tapauksessa tunne esikatselua, joten homma selviää vain kokeilemalla. Siinä on varmaan jokunen sivulle eksynyt ihmetellyt epämääräistä otsikontaustaa, samalla kun olen tuskanhiki valuen vääntänyt kuvaa oikeaan muotoon. Ja sitten kun on niin hemmetin tarkka, "vähän sinne päin" tai "melkeen hyvä" eivät riitä, se on oltava justiinsa. Mukavasti siihen se ilta sitten suttaantuukin.

Että siinä se nyt sitten taas on. Velvollisuus vähäksi aikaa kuitattu. Että enjoy ja rispektii!

Uusi otsikontausta täältä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Aloitin juuri blogisi lukemisen, ja voin jo sanoa, että se on loistava! Kiitos siitä! Minulla olisi tässä muutama kysymys, kun olisin hyvin kiinnostunut lukion jälkeen opiskelemaan sairaanhoitajaksi.
Eli tiedätkö miten vaikea on päästä opiskelemaan? Olen suht hyvä lukiossa mutta pääsykokeet huolestuttavat. Mitkä ovat mielestäsi sairaanoitajan tärkeimmät ominaisuudet ja onko opiskelu/työ vastannut odotuksiasi? Mietin myös, että onko työllistymisessä eroa terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, joten jos tiedät tästä jotain niin olisi mukava kuulla. Tuo kysymys siksi, kun tätini on sairaanhoitaja ja pitää sairaalassa työskentelemistä mielekkäämpänä ja haastavampana kuin TK:ssa työskentelemistä, joten olisin tietenkin itsekkin mielummin sairaalaan menossa:) Kiitos.

Piihonen kirjoitti...

Moikka!
Tilastoja en osaa sinulle kertoa, mutta sairaanhoitajaksi voi olla aika vaikea päästä. Hakijoita on paljon ja paikkoja hirmu vähän. Toisaalta, eihän se niin vaikeaa ole kuin esim. oikeustieteelliseen hakeminen, mutta ei se helppoakaan ole! Lukion lopputodistuksesta on hyötyä, jos se on hyvä. Pääsykokeeseenhan kutsutaan ainakin osassa kouluista juuri sen perusteella.
Sairaanhoitajan tärkeimmät ominaisuudet.. Aika vaikea kysymys! Mielestäni sairaanhoitajan täytyy pystyä työskentelemään ihmisten kanssa niin yhdessä kuin itsenäisestikin. Täytyy olla jollain tavalla halukas auttamaan ihmistä, vaikka en sitä kirottua kutsumus-sanaa haluakaan viljellä. Tarvitaan kykyä päätöksentekoon nopeasti muuttuvissa tilanteissa ja sairaanhoitajan täytyy pystyä kantamaan vastuunsa potilaan hoidosta. Aiheesta saisi ihan oman postauksen, mutta näin lyhyesti. :)
En osaa sanoa työllistymisestä terkkarin ja sairaalan välillä, yleisesti ottaen sanoisin, että sairaanhoitajia tarvitaan molemmissa paikoissa kipeästi. Jos sairaalaan halajat, senkun valitset itseäsi kiinnostavan osaston! Tuskin monessakaan sairaalassa on sairaanhoitajia liikaa!
Itse lähdin alalle intopinkeänä, enkä vielä ole katunut. Joskus on saanut hakea motivaatiota koulua kohtaan, mutta koko ajan olen jaksanut uskoa olevani oikealla alalla.
Onnea matkaan pääsykokeisiisi, innokkaita opiskelijoita tämä ala juuri kaipaa!

irinka kirjoitti...

minkalainnen oli paasykoe mita kysyttiin.Itse olen menossa kokeeseen,kahden viikon paasta.