maanantai 3. toukokuuta 2010

Pätkä viikko

Vappukin oli ja meni. Jälleen yksi työväen juhla, jolloin en ulkoiluttanut
vitivalkoista lakkiani.
Haalareitakaan en omista. Sen verran repäisin, että pääsin keskustorille asti vapputorille. Ihmistungoshan ei tunnetusti Piihoselle sovi, joten liukeni paikalta tunnin sisällä kainalossani metrilakuja ja hattaraa. Kotona keittiönpöydän ääressä avomies otti kuvan kun syön hattaraa hampaat vaaleanpunaisena, ihan vaan todisteena, et kyllä sitä vappua jotenkin viettettiin. Se on ensi keväänä todennäköisesti viimeinen vappu opiskelijana, joten josko silloin vaikka juhlistaisi sitä?

Koska tällä viikolla koulussa virutaan vain kahden päivän edestä, toin maalaiskoirani katsomaan Suuren Maan menoa. Oli siinä haistelemista, kun illalla päästin metsäkoirat juoksemaan Pallivahaakin lähellä olevaan koirapuistoon (kyllä, se on oikeasti olemassa!). Iltalenkkikin meni ihan silkaksi ihmettelemiseksi ja sisällä puolet ajasta kului ikkunalaudalla satamaan saapunutta Silja Europaa vahtien. Eiköhän tämäkin tullut nyt nähtyä Turku ei näille koirille sovi.

Palatakseni asiaan, opinnäytetyön suunnitelmat ovat kaikilla onnistuneesti (?) palautettu, joten seuraavana vuorossa ovat luonnollisesti seminaarit. Tänään kyhnötin migreenin kourissa viisi tuntia ihmettelemässä jokaista lauseen rakennetta, jokaista muotoseikkaa ja sitä, mihin se piste taas tulikaan tekstiviitteessä. Tänään ei meidän työ ollut vielä vuorossa, mutta olimme kuitenkin opponentteina. Tunsin itseni typeräksi puhuessani pilkkuvirheistä ja muutenkin pilkunviilaukseksi menevistä parannusehdotuksista. Mutku se oli opponoijan homma. Huomenna pääsee meidän viisisivuisemme suurennuslasin alle ja kunnon syyniin. Vielä tänään silmäteräämme silmäillessäni olin kuitenkin sitä mieltä, että työmme oli ihan hyvä. Saattaa olla, että huomisen jälkeen olen eri mieltä. Jo tehdyn työn korjaaminen kiinnostaa jo valmiiksi..


Kuva täältä.

Ei kommentteja: