tiistai 12. helmikuuta 2008

"Näin helppoa on hoitotyö!"

Huudahti hoitotyön opettaja eilen. Aiheena oli potilaan siirrot, jossa tosin päästiin vasta alkuun. Kaksoistunti oli täynnä valaistumisen hetkiä kun opettaja näytti, miten oikeaoppisesti potilaan siirtäminen on paljon helpompaa ja järkevämpää kuin nostaminen. Olisinpa tiennyt tämän viime kesänä, olisin mieluusti soveltanut oppeja S-Marketin pullokaapissa puisten lavojen kanssa ja kasatessani koiranruokasäkkejä nätteihin pihoihin lemmikki-osastolla.

Tänään pääsimme vihdoin kokeilemaan käytäntöä. Päivän aikana pidettyjen yhteensä neljän oppitunnin aikana emme luonnollisesti päässeet kovin syvälle hoitotyön saloihin, mutta mä ainakin hihkuin onnesta kun pääsimme pesemään ja desinfiomaan käsiämme ja petaamaan sänkyjä. Opettajamme esitteli kaikkia kivoja sairaala tarvikkeita ja pääsimme tutustumaan erilaisiin sairaala sänkyihin. Sitten välillä vaihteeksi desinfioitiin käsiä. Räplätessämme sänkyjen eri toimintoja ja kyykkiessäni lattialla kiitin onneani, että tajusin ottaa ne isommat housut vaikka pienetkin olisivat menneet jalkaan. Eipä olisi ollut kauhean kiva kontata esittelemässä polvienkoukistus-nappulaa (mikälienimeltään...) siinä koko luokan edessä työmiehen hymyineen.

Huomenna on ensimmäinen tentti, anatomia. Koe tapahtuu kahdessa osassa, huomenna siis ensimmäinen, joka on suullinen. Koe tehdään pareittain (tosin ei parityönä) ja aikaa on kymmenisen minuuttia. Itse olin aika pettynyt, mä olisin niin halunnut päästä paperille kertoilemaan tietämyksestäni, kuitenkin osaan näin kirjallisesti paremmin sanani jäsennellä. Aiheina ovat solut, kudokset, iho, luusto, lihakset ja veri. Lihaksisto on tällä hetkellä huonoiten hanskassa, mutta muuten uskon pärjääväni ihan hyvin. Erityisesti luiden nimiä opiskelin innoissani eilen pitkälle aamuyöhön, vaikka en varmuudella tiedäkkään, miten paljon niitä pitää osata. Huomiseksi olisi rutkasti luettavaa myös päivän labrasessioille, mutta nyt kuitenkin istun alas os ischiilleni ja keskitän katseeni Luihin ja ytimiin. Ei muuta kuin break a femur, Piihonen!





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mahtavaa! :)

-anna