maanantai 25. elokuuta 2008

Tiedän mitä teen ensi maanantaina

Piipahdin nimittäin pitkästä aikaa koulun nettisivuilla. Huvikseni katsoin löytyykö "Työjärjestykset" kohdasta mitään, ja kappas, siellähän on seuraavan kuukauden lukkarit!
Syksyn aloittaa EAPO luento, joka täyttääkin lukujärjestystämme seurtaavien viikkojen ajan niin luentojen kuin labrojenkin muodossa. EAPOhan on tietysti ensiapukurssi, jota odotan pelonsekaisin tuntein. Olen toisaalta innoissani, toisaalta jännitän, sillä kurssin opettaja ei ole ensimmäisen puolen vuoden aikana varsinaisesti vakuuttanut opettajan taidoillaan.

Ensiavun lisäksi opiskelemme ilmeisesti ulkomaalaisen luennoitsijan johdolla ravitsemustiedettä. Ilmeisesti ravitsemustieteiden kanssa samaan opintokokonaisuuteen kuuluu myös anatomia, jota tulen paahtamaan syksyllä vielä paljon.
Lukujärjestyksessä keskiviikon kohdalla alkaa jälleen uusi suuri opintokokonaisuus: Hoitotyö terveydentilan muuttuessa. HOIM vastaa 5 opintopistettä, joten työtä tämänkin parissa luultavammin tulee riittämään.

Viimeisenä syksyllä alkaa eettisen toiminnan opintokokonaisuuden toinen osa, eli hoidon filosofia ja etiikka, jonka suoritettuani saan vihdoin myös opintokokonaisuuden ensimmäisen osuuden opintopisteet, eli yhteensä 5 opintopistettä.
Näillä näkymin syksy näyttää lupaavalta, vaikka tulevat anatomian tunnit hieman hiostavatkin. Sääli, että jokin niin mielenkiintoinen jä tärkeä kurssi on niin työläs, että motivaatio laahaa pohjamudissa heti alkuunsa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh, kuulostaa työntäyteiseltä ja mielenkiintoiselta! Olisiko sulla muuten ollut edellisen lukuvuoden aikana mahdollisuus tehdä työtä opiskelun ohessa..? Ajallisesti, tarkoitan. Olen miettinyt asiaa, kieltämättä käy mielessä taloudellinen puoli vaikka olenkin mielestäni hyvin orientoitunut siihen ajatukseen, että kuukausittaista palkkiota työnantajalta ei nyt vain tulee.. ;o)

Piihonen kirjoitti...

Kyllä meillä mahdollisuus työntekoon opiskelun ohessa ainakin ajallisesti on ja moni käykin töissä. Välillä on viikkoja, jolloin koulupäiviä on vain esim. kolme, joten ihan hyvin voisi olla töissä. Toisaalta sitten taas näinäkin "helpompina" viikkoina saattaa olla paljon aineita tai muita kirjallisia töitä, joten hommia riittää vaikkei koulunpenkkiä kulutakaan. On myöskin viikkoja, joina paahdetaan niska limassa täyttä päivää ja senkin jälkeen jäädään koululle tekemään milloin mitäkin esseetä/tai porukalla harjoittelemaan lääkelaskuja yms.
Itse en oo vielä ainakaan ajatellut meneväni töihin, koska en ole varma jaksanko sitten tehdä kumpaakaan, töitä tai opiskella kunnolla. Vaikka ei se raha pahitteeksi olisi...;)