perjantai 26. marraskuuta 2010

Opinnäytetyö kuvina

Voi kun osaisinkin vaihtaa levyä. Vaan enpä osaa, jatkankin siis jauhamistani opinnäytetyöstä. Tällä viikolla palautetun OPN:n työstäminen jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Tähän mennessä lähdeluettelo on noin kaksi ja puolisivuinen, joten jonkin verran materiaalia on tosiaankin kertynyt. Valitettavasti kirjallisuuskatsaukseksi lähteitä on melkein vähän ja oikeastaan niistä suurimman osan pitäisi olla hoitotieteellisiä artikkeleita. Turun asunnossani makaa tälläkin hetkellä siellä täällä juurikin näitä lähteitä lähes 40, ehkä jopa hieman ylikin. Määrä on suorastaan lamaannuttava kun sitä katselee. Pahoitteluni kuvanlaadusta, kännykkäni kamera on mitä on.

Asunnossani on kyllä matto, viime aikoina sen olemassa olosta ei juurikaan ole ollut näkyviä todisteita.
Viereisessä kuvassa näkyvillä osa lähteistämme. Alkuillasta kirjat, lehdet ja muut artikkelit ovat vielä näteissä pinoissa suunnilleen tyypeittäin, mutta yön mittaa kasat leviävät, kunnes muodostavat tasaisen laatan lattialleni. Jossain vaiheessa yötä kun ajatus jumittaa riittävästi, saan raivoisan tarpeen siivota ne jälleen, vain saadakseni siivota ne taas kahden tunnin päästä. Olettaen siis, että jaksan ylipäätänsä siivota.

Muunkaanlaisiin sisustuselementteihin on turha syytää rahaa, sänkykin saa ihan uuden ilmeen, milläs muullakaan kuin opinnäytetyön lähteillä.

Tämä kuva on sinänsä poikkeava, että siinä näkyvän mustan ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyön kannessa ei ole lappua. Olen nimittäin sihteerin tyttärenä ottanut tehtäväkseni kirjoittaa jokaisen lähteen pääälle, mihin sitä voi käyttää. Helpottaa muuten oikeasti kirjoittamista, kun ei tarvitse selata sisällysluetteloa joka kerta uudestaan kun etsii lähdettä johonkin tiettyyn aiheeseen. Arkistointi menetelmissä keskeistä roolia näyttelevät myös erinäiset Post-it -laput ja yliviivaustussi.

Opinnäytetyön tekeminen on sanalla sanoen aika kuivaa, joten sitä on yritettävä piristää kaikin tavoin. Parhaiten se onnistuu tietysti mahdollimisimman epäterveellisillä eväillä.
Opsua (siis sitä suunnitelmaa) tehdessä jaksoi vielä ostella salaatteja ja paistaa croisantteja, nykyisin moinen hienostelu on jäänyt. Mikä sen helpompaa kuin kumota sipsit kippoon ja sotkea pari kermaviilidippiä? Ehkä sipsiäkin parempi piriste saattaisi olla alkoholi. Ajatuksella on kyllä leikitty, mutta muutenkin vähäinen tuoltteliaisuus laskisi alta aika yksikön nollaan, jos vielä keskikaljapullon menisi korkkaamaan. Toistaiseksi onkin tyydytty kofeiinin ja sokerin ihmeellisen piristävään voimaan, cola-juomien muodossa.

Ps. Muistakaa Tunnista pilleri -kisa!

2 kommenttia:

Nellue kirjoitti...

Hehei, kyllä se siitä. Sulla jo opinnot loppusuoralla. Ittellä alkaapi tammikuussa, tänään tuli tulokset ja TAMK:iin käy matka. Omaa opintaivalta olisi tarkoitus valottaa blogin muodossa, mutta saa nähdä kuinka käy.

Oon tätä sun blogia seuraillu melkeinpä "alusta saakka", mutta en varmaan koskaan ole kommentoinut. :( Mutta kiitos mielenkiintoisesta blogista.

Piihonen kirjoitti...

Onnea Nellue! Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi!

Kiva, kun olet jaksanut seurata sepostuksiani jo kauan ja kiitokset kommentistasi! Tälläisiä on aina kiva lukea.