tiistai 28. lokakuuta 2008

Harjoittelu pähkinänkuoressa

Maanantaina palasin kouluun, vaikkakin myöhässä (niin se talviaika alko). Palatkaamme kuitenkin vielä hetkeksi edelliseen neljään viikkoon.

Harjoittelu käsitti siis 160 tuntia, joista 150 tapahtui osastolla. Loput 10 tuntia oli varattu kirjallisen työn väsäämiseen. Yhteensä 20 päivän mittaisesta harjoittelusta saamme siis 6 opintopistettä. Itselleni osasto oli nimennyt kaksi ohjaajaa, joista toisen kanssa työskentelin yhteensä kolmen päivän ajan. Työvuorot suunnittelin itse ja teinkin tapani mukaan mahdollisimman paljon aamuvuoroja (7.30-15.00) ja pakottauduin vain kahteen iltavuoroon. Tässä siis palautettani mukaileva sepostus kaikesta, mitä tein/mitä ohjaajani piti mainitsemisen arvoisena.

Perushoito
Harjoittelun aikana työskentelin hyvin itsenäisesti, suoriuduin perushoidosta yksin ja vain harvoin jouduin pyytämään apua. Suihkuttamaan sata asteiseen kylpyhuoneeseen jouduin monta kertaa, jota luonnollisesti seurasi vuoteen petaus.

Lääkehoito
Lääkehoitoa pääsin myös toteuttamaan, jaoin lääkkeet osastolle vuorokaudeksi kolmasti, kerran virheettä. Totta kai jaoin lääkkeet myös tarjottimelta oikealle potilaalle. Mittasin paljon verensokereita ja verenpaineita ja osallistuin myös lääkärikierrolle.

Ravitsemus
Ravitsemusta toteutin pääasiassa syöttämisen muodossa ja ohjauksessa toteutin myös gastrostooma-potilaan ravitsemisen PEG-letkun kautta useasti. Kerran laskin myös potilaan painoindeksin.

Ergonomia
Ergonomian perusasiat olivat hallussa, vaikka joskus keskityin potilaaseen liikaa ja oma työasento jäi toisarvoiseksi.

Apuvälineet
Harjoittelussa käytin myös paljon apuvälineitä, kuten Sarita-nostolaite, liinanosturi ja slaidi.

Raportointi ja kirjaus
Raportoimaan opin myös sähköisesti ja kirjasin Pegasokseen päivittäin. Aluksi koneella tarvitsin apua, mutta loppu harjoittelussa osasin kirjata itsenäisesti. Raportoimaan pääsin niin koko osastolle kuin omalle ryhmällenikin.

Palaute
-Selvästi motivoitunut sairaanhoitajan työhön ja ammattiin
-Potilaan kohtaaminen lämmintä ja välittävää, luontaista ja aitoa
-Omaisen kohtaaminen asiallista ja rauhoittavaa
-Sai työyhteisössä positiivista palautetta omatoimisuudesta, työtoverin kohtaamisessa ja työtehtävien hoitamisessa
-Työskentely suunnitelmallista, aseptinen työjärjestys toteutuu

"Keskusteltuani muiden kanssasi työskennelleiden kanssa, olemme yksimielisesti tulleet tulokseen, että arvosanasi tältä jaksolta on 5."

Ei tuollaiseen palautteeseen mitään oikein osaa sanoa. Tein koko jakson paljon töitä ja tunnen ansainneeni numeron. Melkein voisi olla ihan pikkuisen ylpeä itsestään. Ihan pikkiriikkisen vaan, vaikken sitä kenellekkään myönnäkään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin sitä pitää tyttöseni! Ehdottomasti saat olla itseesi tyytyväinen ja myöntää sen myös rinta rottingilla - niinkuin aidon tamperelaisen kuuluukin!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut erinomaisesta numerosta! Olet varmasti sen ansainnut ja olehan ylpeä siitä :). Antaa voimaa pitkäksi aikaa.

Terveisin, 1. vuoden röntgenhoitajaopiskelija

A kirjoitti...

tottakai voit olla ylpeä! HIENOA!