maanantai 10. marraskuuta 2008

Luokkahengettäret

Viime viikon päätti perjantainen taitokoe, jonka suhteen olin itselleni epätavalliseen tapaan onnekas. Opettaja antoi jokaisen valita käsistään väärinpäin olevan lapun, jossa oppilaan tuleva tehtävä olisi. Itse olin kolmanneksi viimeinen lapun valitsija, joten jäljestä olleista papereista oli helppo nähdä läpi. Näin, että kahdessa oli lyhyt kappale tekstiä ja kolmannessa tuttu taulukko.

Valitsin voiton rieumuisana paperin, jolla oli Glasgow'n (juu, Hoitamisen taito oli väärässä, G:llä se kirjoitetaan) taulukko. Tehtäväni oli siis määrittää GCS-taulukkoa käyttäen "potilaani" tajunnantaso. Läpihän tuo meni, vaikka opettaja löysikin huomauttamista, mm. siitä, kuinka tein testin liian nopeasti.


Tekstin loppu poistettu asianomaisten henkilöllisyyden suojaamisesksi, vaikka se mitä ilmeisemmin epätoivoista onkin. 1.12.08

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko miettinyt että tuo luokkatoverisi tai itseasiassa he kaikki voivat käydä lukemassa tätä blogiasi. Ihan sinun itsesi kannalta kannattaisi kuitenkin miettiä kahteen kertaan mitä kirjoittaa vaikka kuin ketuttaisi.

Teet vain itsellesi asiat hankalammaksi näin. Tämä on kuitenkin julkinen blogi.

Anonyymi kirjoitti...

nooh, tuota. sana on vapaa ja vastuu on lukijalla. piihonenkin on aikuinen ihminen ja vastaa itse sanomisistaan, en lähtisi torumaan ja varoittelemaan jatkosta. kävi mielessä sellainen asia, että tunnistitko itsesi ts osuiko omaan nilkkaan? blogi on julkista riistaa, sen voi myös jättää lukematta. t.yliyli40

Piihonen kirjoitti...

Olenkin odottanut täälläisiä kommentteja. Olen todellakin tietoinen siitä, että blogi on julkinen ja sitä voi kuka tahansa lukea.
Mietin aina, en kahteen enkä kolmeen, vaan ainakin kymmeneen kertaan, mitä tänne voin kirjoittaa. Joka ikisen tekstin kohdalla mietin AINA mitä ja miten kirjoitan. Otan vastuun kaikesta mitä tänne kirjoitan ja seison sanojeni takana.
Kirjoitan täällä kuitenkin anonyymisti, turvatakseni oman yksityisyyteni lisäksi toisten yksityisyyttä. En mielestäni tee mitään väärää niin kauan kun en mainitse kenenkään nimiä, sananvapaus koskee myös minua.
Päämääräni on kirjoittaa rehellisesti ja haluan kirjoittaa niistä asoista, jotka ovat jotenkin mua johonkin suuntaan koulussa liikuttaneet. Tämä oli sellainen asia.
Kuvailemani tilanne oli seitsemän ihmisen todistama, mukaan lukien minut itseni, kirjoituksen kohteen ja opettajan. Kenenkään muun ulkopuolisen on mielestäni erittäin vaikea tunnistaa kenestä kirjoitan. Kirjoitan täysin rehellisen kuvauksen, asiaa muuntelematta ja liioittelematta näkemästäni, joten kenellekään paikalla olleelle tässä tekstissä ei ole mitään uutta. Mielestäni en sanonut mitään ilkeää (vaikka kirjoitankin ironiseen sävyyn huumorilla höystettynä), enkä toivonut tekstilläni loukkaavani ketään. yliyli40:n tapaan olen sitä mieltä, että samoin kuin minulla on täällä oikeus kirjoittaa, on jokaisella oikeus jättää lukematta.
Sitä, miten asiani mutkistuvat rehellisyydellä, en todella ymmärrä.

Kiitos kuitenkin kommentista ja rehellisyydestäsi.
Aiheesta saa mieluusti jatkaa keskustelua täällä kommenttilaatikossani.

Mona kirjoitti...

Ainoat, jotka tällaisessa tilanteessa hoksaavat muistuttaa toisen mahdollisesta mielen pahoittamisesta/yksityisyyden loukkaamisesta/mistä tahansa muusta tuollaisen täysin suurpiirteisesti kirjoitetun tekstin luettuaan, ovat ainoastaan asianomaiset itse.

Ja vielä anonyymin viesti muistutukseksi:

"Oletko miettinyt että tuo luokkatoverisi tai itseasiassa he kaikki voivat käydä lukemassa tätä blogiasi. Ihan sinun itsesi kannalta kannattaisi kuitenkin miettiä kahteen kertaan mitä kirjoittaa vaikka kuin ketuttaisi.

Teet vain itsellesi asiat hankalammaksi näin. Tämä on kuitenkin julkinen blogi."

Olisin mieluusti kuullut mikä kohta tekstissä on sellainen josta olisi aihetta loukkaantua? :)

Piihonen ei ole missään vaiheessa loukannut kenenkään yksityisyyttä mainitsemalla nimeä tai mitään muutakaan, josta kyseisen henkilön voisi tunnistaa. Tekstissä ei näin ollen ole vikaa, mutta jos se jota kuta ottaa noin koville niin eikö se vain kerro siitä että tunnistaa itsensä kuvauksesta...

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Alkuperäinen anonyymi kirjoittaa vielä uudestaan. En todellakaan ole Piihosen luokkakaveri. Jos olisin, tunnistaminen ei olisi mitenkään älyttömän vaikeaa. Piihosen tai asianomaisenkaan.

Pointti on se, että minua ärsyttää ihmiset ketkä jakavat blogiaan hoitajat netissä ja missä tahansa muualla yleiseen jakoon ja lapsellisesti käyvät haukkumassa luokkakaverinsa julkisesti kun päin naamaa ei ole pokkaa sitä tehdä.

Myöskään asenne "olen parempi kuin muut, enkö olekin, sanokaa näin kaikki" on todella lapsellinen.

Itse en henkilökohtaisesti myöskään pidä siitä että julkisessa blogissa jaetaan OHJEET kuinka pärjätä koulun haastattelussa. Aivan sama kuin kertoisi koulussa olleet kokeet julkisesti netissä.

Hyvää jatkoa Piihoselle, sinusta tulee epäilemättä hyvä sairaanhoitaja sitä en epäile ollenkaan, mutta onko sinun oikeasti tarpeen mollata muita päteäksesi jotenkin itse? Ei semmoisesta työkaverista kukaan oikeasti työelämässä tykkää.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta "terkkarit" olisivat voineet jättää nimensä, tässä kun melko julkisesti lyödään toista.

Piihonen kirjoitti...

Terkkareille:

En todellakaan kuvittele olevani mitenkään tunnistamattomissa. Jos olisin tähän pyrkinyt, en olisi kirjoittanut mm. niistä asioista, mistä te minut tunnistitte. En myöskään ajattele olevani kenenkään yläpuolella, enkä ole kirjoittanut tekstejäni siinä tarkoituksessa, että haluaisin korostaa omaa paremmuuttani. Kyseisen tekstin tarkoitus oli kuvata luokkamme kehnoa ilmapiiriä, ei niinkään hyökätä kenenkään kimppuun henkilökohtaisesti.

Netissä olen laittanut itseni alttiiksi arvostelulle, ja mielestäni pystyn ottamaan kritiikkiä vastaan, mutta en käsitä miten voitte arvostella tietojani ja taitojani opiskelijana. Olemme olleet muutamalla samalla kurssilla, ettekä sen perusteella varmasti voi arvostella minua tai menestystäni opiskelijana. Mielestäni myös se, että arvostelette minua ulkonäköni perusteella, on mautonta. Tekstejäni puolestaan saa vapaasti kritisoida, se on eri asia.

Haluaisin myös muistuttaa, että Piihonen ja se R:llä alkava ovat tavallaan kaksi eri henkilöä. Minun persoonani, se kuka todella olen, näkyy teksteissä vain vilauksina rivien välissä.

Tekstillänne onnistuitte tekemään sen, mihin ilmeisesti pyrittekin, pahoittamaan mieleni. Harmi, jos olette saaneet minusta niin vastemielisen kuvan, että tunsitte tarvetta näpäyttää minua ihan näin blogissani. Kevättä (tunneilla vallinnutta tunnelmaa) ajatellen, en edes tiedä, halusitteko tekstillänne näyttää, että teillä on jotain henkilökohtaisesti minua vastaan, vai onko tämä jonkinlainen viesti useammallekin luokkalaiselleni.

Haluaisin selvittää, mikä välillämme hiertää ihan kasvotusten. Toivottavasti asiasta voitaisiin puhua ihan asiallisesti.

Piihonen kirjoitti...

Ensimmäiselle anonyymille jälleen:

En ole täällä missään vaiheessa haukkunut luokkakavereitani.

Olet myöskin tulkinnut tekstini ihan erilailla kuin tarkoitukseni alunperin on ollut. Tarkoitus ei ole missään vaiheessa ollut korostaa itseäni tai päteä.

Blogini, sen aiheet tai kirjoitus tyylini ei selvästikkään sinua miellytä, joten sun ei varmaankaan kannata sitten tulla näitä juttujani lukemaan.

Hyvää jatkoa myös itsellesi.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille terveydenhoitaja opiskelijalle: Oli sitten tyhmin ja turhin kommentti minkä olen koskaan lukenut. Kommentissasi et sanallakaan kritisoinut kirjoittajan tekstejä vaan kirjoittajaan itsessään. Kun ensiksi luin kommenttisi, luulin että, kirjoittaja oli 7-luokkalainen, keskenkasvuinen teiniprinsessa. On jokseenkin säälittävää ja myöskin peloittavaa että terveydenhoitoalalla on noin keskenkasvuisia opiskelijoita jotka ovat jämähtäneen paikalleen henkisessä kasvussa. Kiitäin vain onneani että, omassa terveyskeskuksessani pääsen aina lääkärin vastaanotolle enkä terveydenhoitajan luokse.

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin myös sanoa TERKKARILLE/TERKKAREILLE, että kommentit Piihosen ulkonäöstä olivat täysin turhia ja loukkaavia, eivätkä koskeneet asiaa mitenkään.

Ihmettelen myös lausetta "oletko omasta mielestäsi niin paljon parempi..", sillä en ole ainakaan itse Piihosen blogeja lukiessani saanut sellaista kuvaa, että hän pitäisi itseään muita parempana.

Täytyy mainita vielä se, että lukiessani terkkarin jättämää kommenttia, tuli mieleeni koulukiusaaminen. Terkkari pyrkii selvästikin kertomaan Piihoselle, kuinka monet naureskelevat hänelle. Mielestäni tämäkin oli taas aivan turha kommentti.

Entäpä sen korostaminen, että Piihonen on erittäin tunnistettavissa? minusta se oli ainakin aika uhkailevaa, tyyliin "tiedämme kuka olet, pidä pääsi kiinni tai.."

Ja vielä lopuksi: asia on selvästi henkilökohtainen. Terkkarilla on jotain Piihosta vastaan ja tulee tänne nettiin raukkamaisesti anonyyminä laukomaan loukkauksia henkilökohtaisista asioista.

Olen samaa mieltä Piihosen kanssa, asian voisi sopia aikuisten tapaan puhumalla kasvotusten.

Anonyymi kirjoitti...

Terveydenhoitajaopiskelijan kommentista haluaisin sanoa, että mielestäni on todella ilkeää ruveta mollaamaan kirjoittajaa itseään. Niinkuin Piihonen on sanonut, hän haluaa kommentteja teksteistään, mutta mielestäni henkilökohtaisuuksiin on turha mennä.

Piihonen kirjoitti...

Poistin terkkareiden kommentin, sillä se on varmasti saanut jo kaiken ansaitsemansa huomion.

Anonyymi kirjoitti...

Jää sinne Treelle parahtelemaan tahattomasti. Terkkarit toivovat, että saisit sen kaipaamasi siirron.