torstai 6. marraskuuta 2008

Taitokoe

Huomenna koittaa syksyn ensimmäinen taitokoe. Aiheita kokeessa on vähän, sillä siihen kuuluu vain neljä kokonaisuutta; kuolema, eristys, tajuttomuus ja kipu. Epävirallisesti opettaja kylläkin vinkkasi, ettei vainajan laittoa tule kokeeseen.

Eristykseen kuuluvat erilaiset eristysmuodot ja niiden järjestäminen. Eristysmuotoja ovat verivarotoimet, ilmaeristys, kosketuseristys ja pisaraeristys.

Tajuttomuus käsittää tajunnan tason ja sen tarkkailun, huomioinni ja kirjaamisen. Tason seuranta tapahtunee todennäköisesti Glascow´n kooma-asteikon avulla. Ihanainen hoitamisen taito kirjoittaa hepun nimen c:llä ja Wikipedia tuntee hänet GlasGow´na. Ota siitä nyt sitten selvää. Luultavammin kokeessa tulee myös muistaa Babinskin refleksin testaaminen.

Kivusta kärsivän potilaan hoidossa meidän tulee hallita kivun tunnistaminen ja kirjaaminenja vaikeimpana perfuusori, eli kipupumppu. Hankala vehje, varsinkin kun on käyttänyt sitä kerran. Olen aikalailla varma, kuten ilmeisen moni muukin luokkalaiseni, että mikäli osakseni perfuusori osakseni lankeaa, tulen menemään kokeesta uusintaan. Onneksi koe ilmeisesti kuitenkin tehdään pareittain. Peukkuja saa silti pitää.

Ei kommentteja: