lauantai 19. tammikuuta 2008

Hys!

”Sitoudun noudattamaan salassapitovelvollisuutta sen mukaan kuin siitä on laissa säädetty, mm. laissa potilaan asemasta ja oikeuksista (785/1992), laissa terveydenhuollon ammattihenkilöstä (559/1994) ja laissa viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999).

Olen tietoinen, että salassapitovelvollisuus tarkoittaa sitä, etten opiskeluni aikana enkä myöskään sen jälkeen ilmaise salassa pidettäviä tietoja, kuten esimerkiksi potilaan nimi, sairaus sekä potilaan hoitoa tai omaisia koskevat asiat.

Olen tietoinen, että salassapitovelvollisuuden rikkomisesta on rikoslaissa säädetty rangaistus.”

Virallista, juhlallista, vakavaa. Ja historiallista, tätä ei voi olla ikuistamatta. Olen nyt sitten allekirjoituksellani luvannut pitää turpani rullalla ja pysyä hissukseen. Pakollinen muodollisuus, mutta silti jotenkin sellainen, että tekisi mieli kehystää oma kappale ja lyödä seinälle killumaan, muistuttamaan joka päivä siitä hetkestä, kun tajusin, että musta tulee oikeasti sairaanhoitaja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei meillä vaan mitään juhlallisen vannomisen papereita ole missään vaiheessa opiskelua näkynyt. Ei myöskään silloin kun aloin tehdä hoitajan sijaisen töitä :-o

Mutta minusta oikein hyvä idea laittaa allekirjoittamaan. Pistää miettimään :-)

Piihonen kirjoitti...

Hassua, mä ymmärsin, että sen paperin allekirjoittavat kaikki alalla aloittavat:0
Mutta juu, kyllä se ajatuksia herätti. Osaa alusta pitäen suhtautua siihen, että niistä asioista ei sitten oikeasti puhuta.