sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kaikkea paitsi asiaa

Oon nyt sitten saanut ensimmäisen arvosanani sairaanhoitajaopiskelijana kurssista "hoitotyö päivittäisten toimintojen tukemisessa". Numeroksi napsahti nelonen. Oon oikeen tyytyväinen. Vieläkin tyytyväisempi oon sitten kun voin netistä katsoa Hops:istani (=Henkilökohtainen Opinto Suunnitelma), että 210 opintopisteestä suoritettuna on jo kolme.

Viikonlopun vietin yltäpäältä kurassa mökillä. Tarkoituksena oli auttaa vanhempia maalaamaan keittiön katto ja muuta sellaista, mutta loppujen lopuksi mä en maalannut nimeksikään ja kattelin vierestä kun avokki rehki katon rajassa. Ainakin toinen meistä osallistui. Itse otin hommakseni viiden koiramme ulkoiluttamisen. Yleensähän ne on koko päivän pihalla, makailevat nurmikolla ja haukahtelevat satunnaisille ohi kulkijoille laiskasti. Vanhimmat hurtat eivät ole pihalla vapaaehtoisesti tuskin yhtään. Niimpä nappasin remmin käteeni, täytin taskuni koiran nameilla ja johdin koko revohkan kunnon pellon kautta metsään -lenkille. Se yksi ainoa talutin oli kätevä, koska laiskaakin laiskempi esikoiskoiramme ei suostunut arvoisia tassujaan vapaaehtoisesti kuraisella pellolla sotkemaan. Niimpä neljä hurttaa juoksenteli ympärilläni ja viides laahusti sydänjuuriaan myöten loukkaantuneena remmi kaulassaan perässä. Sama toistui kolmisen kertaa päivässä. Koko viikonlopun kestäneen kidutukden järkeen veikkaisin koirien heräilevän siinä tiistai-keskiviikkona.

Tänään sain yövieraan. Mökin pihalla heivasimme mäyräkoirat väärän sitikan perään, sen jonka nokka kääntyi kohti Tamperetta, ja painuimme omallamme avokin kanssa Turkuun. Yövieraani viipyy vain yhden yön ja palaa jo huomenna kotiin. Tämän illan aikana olen jo saanut esitellä sekä armaan asuinalueeni että kouluni ja illalla pyörähdimme myös Kauppatorilla. Ikänsä Tampereella asunut miehekkeeni teki nopeasti samat havainnot kuin itse tammikuussa, Hesburger on joka kulmalla, yöelämä on olematonta ja liikenne Tampereeseen verrattuna on uskomattoman huomaavaista. Turisti oli lentää persiilleen, kun suojatiellä auto ei heittänytkään kuralätäkön sisältöä päällemme vaan antoi meidän mennä rauhassa yli.
Huomenna koluamme keskustan tarkemmin. Todennäköisesti Hansakortteli saa tästäkin palkkapäivästä osansa.

Ei kommentteja: