sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Lopun alkua

Ensi viikko on viimeinen tämän kevään kokonainen viikkoni Turussa. Siinä mielessä tämäkin on repaleinen, että keskiviikkona ja torstaina ei ole koulua, mutta mähän nökötän täällä silti sunnuntai-illasta perjantaihin.

Typerä tämä viikko kyllä on. Huomenna meillä on SUVIsta (suomenkieli ja viestintä), eli turhimmasta kurssista amk:n lyhyen historian aikana, pari ryhmäesitystä. Sen enempää en osaakaan tehtäviä määritellä, taisi nimittäin tehtävänjako mennä meiltä kaikilta aivan yli hilseen.. Jotenkin se ensimmäinen liittyy havainnollistamiseen ja siinä istutaan tyynyillä lattialla. Nyt yritänkin toisella silmällä tähyillä, mitä Google tietää havainnollistamisesta.

Huomenna on sitten taas labroja. Mistä aiheesta, ei mitään havaintoa. Viimeksi kävimme katetroinnin läpi, mikä olikin sen verran haastava kaikkine vaiheineen, ettei ehkä tekisi huonoa kerrata sitä. Eipä siinä nuken katetroinnissa sinänsä mitään kamalan vaikeaa ole, mutta se aseptiikka. En olisi uskonut, miten hankalaksi voi yhden letkun tuikkaamisen virtsarakkoon tehdä.

Perjantaina meillä on toinen Hoit:in kirjallinen koe. Siihen kuuluvat kaikki asiat, jotka olemme sitten viime kokeen käyneet läpi. Ensimmäisen kokeen potilassiirrot tuntuvat naurettavan helpoilta tämän kertaisiin; katetroinnin lisäksi on osattava happihoito, verenkierron tarkkailu ja nenämahaletkun laitto. Vaikka tiedänhän mä, että nämä ovat ihan perusperusperus asioita, ja varmasti satatriljoonaa kertaa helpompia kuin vaikka kolmannen vuoden taitokokeen aiheet, mutta silti vähän hirvittää. Mä en oo ollenkaan varma, että osaan pitää nakkisormineni kaiken maailman letkut ja putket steriileinä.

Kiittämättömänä totean, että koulusta ei pitäisi olla tälläisiä melkein viikon kestäviä "lomia", joita ammattikorkeassa varsin usein on. Muutamassa päivässä on uskomattoman helppoa kadottaa kaikki rutiini ja arkeen on vaikea palata. Tänäkään iltana ei olisi voinut vähempää napata lähteä kohti Turkkusta, kun oli saannut maata omassa sängyssään jo tiistaista asti.

Jaa-a, mitähän tästäkin viikosta tulee..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kolmannen vuoden taitokokeita ei tarvii jännittää: niitä ei ole :) En muista oliks viimenen taitokoe 1v vai 1,5v opintojen kohdalla. Ruiskadulla siis.

Piihonen kirjoitti...

Kappas. Mikäs siinä sitten:)